Chainlink vänder Bitcoin Cash; Nigeria leder i kryptobruk + fler nyheter

Få din dagliga, bitstora smälta av kryptoassett och blockchainrelaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn för dagens kryptoanyheter.

Efter att ha samlat mer än 20% idag och pressat sitt börsvärde över 5,7 miljarder USD, blev chainlink (LINK) den 5: e största kryptoassetten genom marknadsvärde, vilket lämnade Bitcoin Code och bitcoin SV (BSV) bakom. I skrivande stund (14:40 UTC) handlas LINK till 15 USD och ökar också med 63% på en vecka och 83% på en månad. Priset steg med 520% ​​på ett år.

Nigerianer, vietnameser och sydafrikaner är de mest aktiva kryptobrukarna / ägarna, enligt den senaste Statista Global Consumer Survey. 32% av de svarande i Nigeria sa att de använde eller ägde cryptocurrency, medan dessa i Vietnam och Sydafrika var 21% respektive 17%.

Chainlink vänder Bitcoin Cash; Nigeria leder i kryptobruk + fler nyheter 102

Den stora leverantören av kryptomarknadsuppgifter CoinMarketCap sa att den lanserade CoinMarketCap Earn – en plattform där användare kan lära sig mer om en kryptoassett medan de tjänar krypto-belöningar för att göra det.

Den Heilongjiang-provinsen baserade filialen av den statligt ägda China Construction Bank kommer att lansera en gränsöverskridande finansiell blockchain-tjänstplattform per East Money. China Construction Bank deltar för närvarande i centralbankens pågående digitala yuan- piloter, men verkar också ha andra blockchain-relaterade planer. Den nya plattformen, sade banken, kan hjälpa företag och banker i provinsen att finansiera exportavtal för Heilongjiang-baserade tillverkare.

Det inhemska marknadsledande sydkoreanska kryptobörsen Upbit har vunnit tillstånd att öppna en Thailand-baserad filial, enligt ett pressmeddelande som delas med Cryptonews.com

Upbit-operatören Dunamu uppgav att ett nytt joint venture-projekt med namnet Upbit Thailand har ”godkänts för fyra provisoriska licenser för att driva digitala tillgångarrelaterade företag” av Thailands tillsynsmyndighet för värdepapper och börser . Företaget uppgav att dess Upbit APAC dotterbolag kommer att samarbeta driva verksamheten tillsammans med thailändska partners inklusive Chatchaval Jiaravanon, chefen för den thailändska publicera jätte Meredith Corp .

Coinbase sade att det lämnar Blockchain Association , en branschgrupp som den hjälpte till att hitta, med hänvisning till „nya beslut“ som det stora utbytet anser skulle kunna „oåterkalleligt försämra föreningens trovärdighet,“ rapporterade Law360.