Ripple medestichter: Amerika „cederende controle“ aan China door alleen Bitcoin en Ethereum te reguleren…

Blockchain technologie en digitale valuta worden steeds meer vereerd als de volgende fase voor technologische vooruitgang, naast de gebruikelijke verdachten van A.I., machinaal leren, en dronetechnologie.

Deze week, Ripple mede-oprichter Chris Larsen sprak op een CBInsights forum over de langzame ontwikkeling van blockchain en cryptocurrencies in de VS.

Sprekend aan WSJ verslaggever Paul Vigna, zei Larsen het land ,,onwetend“ over het verstrekken van wettelijke duidelijkheid op blockchain en cryptocurrencies was:

Ripple mede-stichter @chrislarsensf sprak met @WSJ @PaulVigna bij @CBInsights Tech Conf over de #tech Koude Oorlog die tussen de Verenigde Staten en China brouwt. Bekijk het volledige gesprek van vandaag. https://on.ripple.com/2VfoIA5

China mijnwerkers domineren de industrie

Larsen zei dat de blokketentechnologie klaar is om een integrale rol te spelen in het wereldwijde „next-gen“ financiële systeem. Hij voegde er echter aan toe dat een groot deel van de Amerikaanse discussie over cryptokringen draait om Bitcoin en Ethereum, die Larsen definieert als „gedomineerd door mijnwerkers die in China zijn gevestigd“.

Zeggende „China is ons zo ver voor„, merkt Larsen op dat China een $1,4 biljoen warchest voor opkomende technologie heeft klaargestoomd, waarvan een deel uitsluitend bestemd is voor het verhogen van de betalingstechnologie en de blockchain.

China modelleert het eiland Hainan al als een „blokketenhub“. Lokale waarnemers verklaren dat president Xi Jinping het eiland volledig blokketen en AI-compliant wil maken; een glimp van hoe de stad van de toekomst eruit zou kunnen zien.

Eerder deze maand, zoals CryptoSlate meldde, riep de Chinese regering zelfs op tot het „versnellen“ van de ontwikkeling in Hainan’s „Blockchain Pilot Zone„.

In de aanloop naar de ICO-dagen

Larsen is van mening dat de cryptokredietindustrie haar ICO-dagen ver vooruit is, een tijd waarin oplichting en obscure penningen miljarden dollars van de open markt hebben opgelicht. Die oorlog is „gewonnen“, zei hij, toevoegend:

„Regelgevers moeten de industrie aanspreken, zodat ze kunnen concurreren met China’s blokketen en cryptocurrency vooruitgang.“

Larsen zei dat China’s recente poging om Hong Kong te controleren hen twee grote financiële centra geeft – het andere is Shanghai – terwijl de VS het grootste deel van hun financiële inspanningen alleen in New York uitvoert.

De Ripple executive, met een geschatte netto waarde van 2,6 miljard dollar op Forbes, denkt dat de Chinese controle over het wereldwijde financiële systeem zou kunnen blijken „verwoestende“ voor de wereldwijde dapperheid die de VS markten momenteel vertonen.

Zijn woorden komen weken na J. Christopher Giancarlo, een vroegere V.S. regelgever-draaien-wetgever, deden een beroep op XRP om als een ,,goederen“ te worden beschouwd gelijkend op BTC en ETH. Zoals CryptoSlate rapporteerde, merkte Giancarlo op dat XRP de Howey-test voor effecten niet doorstond en niet als zodanig moest worden gereguleerd.

China zoomt vooruit

Landen over de hele wereld dringen aan op ontwikkeling in en rond blokketen en digitale valuta, waarbij sommige landen, zoals China, zelfs blokketen als een belangrijk onderdeel van het ambitieuze vijfjarenplan opnemen.

Maar de V.S., die lang het baken voor vooruitgang in technologie – vooral de rol die het land in de ontwikkeling van de Internetindustrie heeft gespeeld – is duidelijk traag in het goedkeuren van blockchain, in termen van zowel regelgeving als infrastructuur.

Het gebrek aan actie is een probleem voor de groei op lange termijn en de aantrekkelijkheid van het land als technologisch centrum, waarbij sommigen zeggen dat China er uiteindelijk wel eens bovenop zou kunnen komen gezien de proactieve stappen die het neemt.